День святого Валентина (також Валентинів день), або День всіх закоханих – свято закоханих. Він відзначається 14 лютого. Але чому ж це свято закоханих?

Одна з легенд свідчить, що в далекі і темні часи пізнього середньовіччя владний і жорстокий римський імператор Клавдій II прийшов до думки, що одинокий чоловік, не обтяжений жінкою і сім’єю, краще буде битися на полі битви во славу Кесаря. Він заборонив чоловікові женитися, а жінкам і дівчатам – виходити заміж за коханих чоловіків.

А святий Валентин в той час був звичайним польовим лікарем і священиком, який співчував нещасним закоханим і потайки від усіх, під покровом ночі освячував шлюб люблячих чоловіків і жінок. Незабаром діяльність святого Валентина стала відома владі, і його посадили в темницю, засудивши до страти.

У ув’язнені святий Валентин познайомився з прекрасною дочкою наглядача – Юлією. Закоханий священик перед смертю написав коханій дівчині зізнання в коханні на невеликому клаптику паперу, де розповів про свою любов, і підписав його «Твій Валентин». Прочитано воно було вже після того, як його стратили, а сама страта сталася 14 лютого 269 року.

З тих пір короткі визнання в любові на папері невеликого розміру стали називатися «валентинки»!

Перша відома Валентинка була виявлена ​​в 1477 році. Знайдена вона була в одній з англійських бібліотек. Написала її молода дівчина до свого коханого.

Свято відзначається 14 лютого в Європі з XIII століття, в США – з 1777 року, в Україні – з початку 1990-х років.

От же – любіть один одного, бережіть один одного, частіше говорить один одному – «Я тебе кохаю!» І звичайно ж, даруйте один одному милі подарунки на день Св. Валентина!

Ми, як виробники продуктів для Здоров’я, підготували для Вас дуже оригінальні і не звичайні подарунки, які не тільки сподобаються Вашому коханому (коханій), але і будуть надзвичайно корисні!

Пропонуємо Вам два набори: «Для НЬОГО» и «Для НЕЇ».

Чим вони відрізняються і в чому їх користь, Ви дізнаєтеся на сторінці з описом даного набору:

Набір «Для НЬОГО»

Набір «Для НЕЇ»


Сподобалася наша історія про Св. Валентина? – пошир у соцмережах и Ваші друзі теж дізнаються про неї, но Вже від Вас!

Поділитись:       


3561
Автор:ТМ "Мак-Вар"
11.02.2018

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *