Цільнозернове борошно “Здоров’я”


Що таке борошно грубого помелу з суцільнозмеленого зерна (цільнозерне)?

ЧОМУ ПШЕНИЦЯ ЗОЛОТИСТА, А БОРОШНО БІЛЕ?

Раніше борошно було значно темніше. Але прагнення людства до краси призвело до створення сортового помелу. Вищий сорт борошна відрізняється від Першого сорту лише показником «зольності» або «білизни».

Як це робиться?

Спочатку з зерна видаляються оболонки, алейроновий шар і зародок, який позбавляє борошно вітамінів, мінеральних речовин, харчових волокон.

Все це вважається «баластовим шаром» і відходить в висівки.

Потім борошно з частинками мінеральних речовин йде у Другій сорт. Світліша – в Перший і, нарешті, сама біла – до Вищого сорту. Але що в ньому залишилося? – Тільки білок (тому вона і біла) і крохмаль.

Наші пращури виробляли борошно на примітивному жерновому млині, де зерно перемелювалося цілим, не розділяючись на сорти, тобто що засипав, то і отримав!

Але тут є і свої недоліки. По-перше, разом із зерном перемелюється і все сміття, що знаходиться в ньому. По-друге, в борошно потрапляв «пісок», який неминуче з’являвся при терті кам’яних жорен.

Наша оригінальна технологія дозволила на сучасному обладнанні виробляти обойне борошно грубого помелу, використовуючи древній принцип цілісного помелу і виключити всі перераховані вище недоліки!

До Вішої уваги ми можемо запропонувати три виду цільнозерного (суцільнозмеленого) борошна.

ПЕРЕЙТИ ДО ОПИСУ ПРОДУКТУ:

Muka_pshen Muka_Gito Muka_Sumish

Пшеничне борошно “Здоров’я”

Житнє борошно “Здоров’я”

Пшенично-житня суміш “Здоров’я”