Солод – проросле зерно


Що таке солод и як він виглядає?

Solod-500 Solod_Tubus (1) Solod_250

Всім відомо про надзвичайну користь пророслого зерна. Але мало хто знає, що будь-яке проросле зерно називається СОЛОД.

Виняткова цінність пророслого зерна в тому, що на момент проростання в зерні проходять процеси, закладені природою для продовження роду, акумулюється вся енергія зерна, у кілька разів підвищується вміст вітамінів групи В, РР, а також вітамін Е, який міститься тільки в зародку зерна.

Фахівці стверджують, що пророслі зерна є потужним стимулятором життєдіяльності організму:

  • регулюють і відновлюють життєво важливі процеси в організмі в будь-якому віці, підвищують імунітет;
  • підвищують працездатність і покращують статеву функцію;
  • омолоджують організм завдяки антиоксидантам: вітамінів А, С, Е і ферментів;
  • відновлюють гостроту зору, координацію рухів, колір і густоту волосся, укріплюють зуби;
  • пророслі зерна є профілактичним засобом запобігання раку;
  • велика кількість магнію в пророслих зернах сприяє зниженню тиску, виведенню з організму холестерину, знижує ймовірність серцевих нападів;
  • пророслі зерна є ефективним засобом для зниження надмірної ваги;
  • покращують сон, полегшують наслідки стресу;
  • містять набагато більше вітамінів і мікроелементів, ніж інші продукти, а також оптимальне поєднання білків і вуглеводів.

Житній солод ферментований – це високоякісне проросле зерно жита, яке після проростання деякий час витримують при підвищеній температурі. Завдяки цьому відбувається його ферментація, яка надає червоно-коричневий колір і надзвичайний аромат! Після цього зерно перемелюють на борошно.

Таким чином житній солод – це ніщо інше як цельнозмолоте проросле зерно!

Солод рекомендується вживати для відновлення життєвих функцій при виснажені організму, при інтенсивних фізичних навантаженнях, в період вагітності, при тривалих захворюваннях, для зміцнення нервової та серцево-судинної системи.

Завдяки кольору і надзвичайному аромату житній солод широко використовується в різних рецептах житнього і житньо-пшеничного хліба та іншої випічки.

Приймати: дорослим по 1 чайній ложці зі склянкою рідини 3-4 рази на день.

У випічці використовувати згідно з рецептом.

Не є лікарським засобом!