Висівки


Otrubi_Oves Otrubi_Pshenitsa Otrubi_Roj Otrubi_Tubus

Що таке висівки?

Висівки, як говорилося в підручниках с/г інститутів за часів СРСР, це побічний продукт борошномельного виробництва. Тобто перед тим, як змолоти зерно на борошно, очищався його верхній шар і відправлявся на корм свиням. З іншої частини зерна робилося борошно. Чим воно світліше, тим вище сорт борошна. На малюнку показано будову зерна. При сортовому помелі в борошно йде тільки Крохмалистий ендосперм, все інше йде в висівки. Таким чином, всі корисні мікроелементи, вітаміни, клітковина і зародок зерна залишається у висівках.

У пшеничних і житніх висівках міститься багато вітамінів групи В, РР, а в зародку знаходиться вітамін Е, який за його омолоджуючі властивості називають вітаміном молодості, краси і сексу. Крім цього у висівках міститься 30-40% клітковини.

«Харчова клітковина не є речовиною, яку можна визначити як хімічна сполука. Вона складається з різних груп рослинних речовин, що сильно розрізняються залежно від виду рослин. Загалом, харчова клітковина є родовою назвою, яка позначає групу вуглеводів або сполук, утворених з вуглеводів, що володіють трьома властивостями: вони не перетравлюються травними ферментами людини, мають здатність проходити в товсту кишку і надають певний вплив на функцію шлунково-кишкового тракту. Майже вся клітковина в раціоні людини надходить з оболонок клітин злаків та іншого насіння, фруктів і овочів. Кожній рослині притаманне своє власне унікальне поєднання видів клітковини. Дослідники вважають, що клітковина різним чином знижує загальну спожиту кількість їжі. Вона заповнює шлунок, даючи відчуття ситості, і вивільняє пептиди, що регулюють апетит, включаючи холецистокінін і поліпептид підшлункової залози. Продукції ферментації клітковини або деякі інші ще не ідентифіковані сполуки, пов’язані з клітковиною, також можуть пригнічувати апетит ».

Цит. по: Маурін Б.Кін, Даніелла Чейс.

ЦІЛЮЩА СИЛА ЗЕРНА. – Ростов-на-Дону: Фенікс, 1997, с.18-31.

zarodysh-zerna

Для чого нам потрібні висівки?

Висівки – це на стільки унікальна річ, що важко ними НЕ захоплюватися. За допомогою висівок можна не тільки почистити кишечник, привести в порядок свій організм, але і скинути зайву вагу практично нічим більше не займаючись, без усякого спорту, дієт, банних процедур.

Раціон харчування сучасної людини складається в основному з рафінованих продуктів, тобто продуктів, з яких у процесі їх виробництва видалена значна частина біологічно цінних речовин. Це призвело до різкого зростання так званих “хвороб цивілізації” – атеросклерозу, ожиріння, цукрового діабету, остеопорозу, захворювань шлунково-кишкового тракту. Вчені дійшли висновку, що одним з напрямків вирішення цієї проблеми є виробництво продуктів з цільнозмолотого зерна (обойне борошно) або з додаванням рослинної клітковини (висівок).

Розглянемо лише основні властивості висівок:

  • Сприяють загальному оздоровленню організму. Завдяки великому вмісту вітамінів і мікроелементів підвищується тонус і імунітет організму людини.
  • Молодість, краса, секс – все це завдяки зародку зерна. Тільки в ньому міститься токоферол (вітамін Е), який необхідний для відтворення гормонів, що стимулюють сексуальну активність.
  • Виводять шлаки з організму. Сама клітковина майже не засвоюється організмом, і, володіючи абсорбуючими властивостями, вбирає в себе всі шлаки і виводить їх з організму.
  • Змушують організм спалювати жир. Не засвоюючись організмом, і, при цьому, викликаючи відчуття ситості, висівки зменшують кількість прийнятої людиною їжі, змушуючи організм спалювати жир, який в ньому накопичився.
  • Сприяють усуненню дисбактеріозу кишечника. Клітковина є хорошою живильною речовиною для бактерій, які виробляють антибіотичні речовини, і створює несприятливі умови для розвитку гнильних бактерій, які виробляють токсини. Тому її рекомендують для усунення дисбактеріозу кишечника.
  • Інформація для діабетиків: В процесі травлення клітковина сповільнює виділення цукру в організм. Завдяки цій властивості висівки рекомендується вживати спільно з іншою, більш вуглеводистою їжею!

УВАГА! Висівки не рекомендується вживати під час загострення виразкової хвороби.

У висівках немає ніякої поживної цінності, але їх цінність в наданні благотворного впливу на організм важко переоцінити!

Наші предки знали це задовго до наукових висновків наших вчених.

НАШ АССОРТИМЕНТ:

Otrubi_Oves Otrubi_Pshenitsa Otrubi_Roj Otrubi_Tubus
Висівки  вівсяні “Здоров’я”, 500г Висівки пшеничні “Здоров’я”, 500г Висівки житні “Здоров’я”, 500г Висівки  вівсяні “Здоров’я”, тубус 250г