Поживна (харчова) цінність на 100 г:
- Жири – 2,2г
- Білки – 11,5г
- Вуглеводи – 55,8г
- Енергетична цінність (калорійність) на 100г борошна – 298 Ккал
- Термін зберігання – 8 місяців
У борошні грубого помелу з цельнозмолотого зерна залишилися всі вітаміни і мінеральні речовини. Воно містить клітковину і зародок.
Національний Університет Харчових Технологій (НУХТ) м. Київ, ознайомившись з нашою продукцією, дав висновок, в якому, в часності, написано: «… Це борошно (пшеничне обойне) за хімічним складом близьке до зерна, містить значну частину харчових волокон. … Харчові волокна не засвоюються організмом людини, знижують відчуття голоду і кількість вживаної людиною їжі. Завдяки високим абсорбційним властивостям вони здатні виводити з організму шкідливі продукти обміну речовин і радіонукліди, покращують перистальтику кишечника. Клітковина сприяє усуненню дисбактеріозу … Вона сповільнює засвоєння цукру організмом людини …. »
НАСКІЛЬКИ ЦЕ ВАЖЛИВО?
Раціон харчування сучасної людини складається в основному з рафінованих продуктів, тобто продуктів, з яких у процесі їх виробництва видалена значна частина біологічно цінних речовин. Це призвело до різкого зростання так званих “хвороб цивілізації” – атеросклерозу, ожиріння, цукрового діабету, остеопорозу, захворювань шлунково-кишкового тракту. Вчені дійшли висновку, що одним з напрямків вирішення цієї проблеми є виробництво продуктів з цельнозмолотого зерна (обойне борошно), або з додаванням рослинної клітковини (висівок).
Порівняйте ці показники і переконайтесь самі:
Борошно пшеничне | |||
Цільно змелене | Вищого гатунку | Прівняльна характеристика | |
Клітковина, % | 1,9 | 0,15 | У 12,7 разів більше |
Минеральні речовини, мг/100г: | |||
кальцій | 39 | 18 | У 2,2 рази більше |
магній | 94 | 16 | У 5,9 разів більше |
фосфор | 336 | 86 | У 3,9 разів більше |
залізо | 4,1 | 1,2 | У 3,4 рази більше |
Вітаміни, мг/100г: | |||
В1 | 0,41 | 0,17 | У 2,4 рази більше |
В2 | 0,19 | 0,08 | У 2,4 рази більше |
РР | 4,5 | 1,2 | У 3,8 разів більше |
Е | 5,7 | – | Тільки у суцільно змеленому |
На скільки це корисно?
- Загальне оздоровлення організму. У цьому борошні в кілька разів більше мінеральних речовин, вітамінів, макро- і мікроелементів.
- Очищення організму. Клітковина, якої у цьому борошні в 12 разів більше, здатна виводити з організму шкідливі продукти обміну речовин і радіонукліди.
- Сприяє усуненню дисбактеріозу кишечника. Клітковина використовується молочнокислими бактеріями, які пригнічують розвиток гнилісной мікрофлори кишечника.
- Сприяє зниженню цукру і холестерину в крові. Завдяки клітковині в організмі сповільнюється виділення цукру в процесі травлення. Це дає можливість вживати їх діабетикам!
- Е – Вітамін молодості, краси і сексу. Зародок пшениці і вітамін Е необхідні для відтворення гормонів, які стимулюють сексуальну активність. Його дефіцит викликає порушення діяльності імунної системи організму.
- Зародок пшениці. Рекомендується при підвищених фізичних та розумових навантаженнях, при неповноцінному харчуванні, вагітності і лактації, при підвищенні холистерина в крові.
Перевірені рецепти різноманітної випічки з цього борошна дивіться у нашому БЛОЗІ
Купити борошно можна в нашому інтернет–магазині “ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ”
ПЕРЕЙТИ ДО ОПИСУ ПРОДУКТУ:
Пшеничне борошно “Здоров’я” | Житнє борошно “Здоров’я” | Пшенично-житня суміш “Здоров’я” |
Друзі! Ви потрапили на цю сторінку, бо цікавились суцідьно змеленим борошном. Маємо надію, що наша стаття була для Вас цікавою. Можливо Ваші друзі з соцмереж так само зацікавляться цією інформацією?
У Вас є можливість першими їм про це розповісти, за що Вони будуть Вам лише вдячні і будуть більше цікавитись Вашою сторінкою на майбутнє!
Це зробити дуже просто – натисніть на відповідну позначку прямо тут і зараз