Пшеничне борошно грубого помелу


 

Поживна (харчова) цінність на 100 г:

  • Жири – 2,2г
  • Білки – 11,5г
  • Вуглеводи – 55,8г
  • Енергетична цінність (калорійність) на 100г борошна – 298 Ккал
  • Термін зберігання – 8 місяців

У борошні грубого помелу з цельнозмолотого зерна залишилися всі вітаміни і мінеральні речовини. Воно містить клітковину і зародок.

Національний Університет Харчових Технологій (НУХТ) м. Київ, ознайомившись з нашою продукцією, дав висновок, в якому, в часності, написано: «… Це борошно (пшеничне обойне) за хімічним складом близьке до зерна, містить значну частину харчових волокон. … Харчові волокна не засвоюються організмом людини, знижують відчуття голоду і кількість вживаної людиною їжі. Завдяки високим абсорбційним властивостям вони здатні виводити з організму шкідливі продукти обміну речовин і радіонукліди, покращують перистальтику кишечника. Клітковина сприяє усуненню дисбактеріозу … Вона сповільнює засвоєння цукру організмом людини …. »

НАСКІЛЬКИ ЦЕ ВАЖЛИВО?

Раціон харчування сучасної людини складається в основному з рафінованих продуктів, тобто продуктів, з яких у процесі їх виробництва видалена значна частина біологічно цінних речовин. Це призвело до різкого зростання так званих “хвороб цивілізації” – атеросклерозу, ожиріння, цукрового діабету, остеопорозу, захворювань шлунково-кишкового тракту. Вчені дійшли висновку, що одним з напрямків вирішення цієї проблеми є виробництво продуктів з цельнозмолотого зерна (обойне борошно), або з додаванням рослинної клітковини (висівок).

На скільки це корисно?

  • Загальне оздоровлення організму. У цьому борошні в кілька разів більше мінеральних речовин, вітамінів, макро- і мікроелементів.
  • Очищення організму. Клітковина, якої у цьому борошні в 12 разів більше, здатна виводити з організму шкідливі продукти обміну речовин і радіонукліди.
  • Сприяє усуненню дисбактеріозу кишечника. Клітковина використовується молочнокислими бактеріями, які пригнічують розвиток гнилісной мікрофлори кишечника.
  • Сприяє зниженню цукру і холестерину в крові. Завдяки клітковині в організмі сповільнюється виділення цукру в процесі травлення. Це дає можливість вживати їх діабетикам!
  • Е – Вітамін молодості, краси і сексу. Зародок пшениці і вітамін Е необхідні для відтворення гормонів, які стимулюють сексуальну активність. Його дефіцит викликає порушення діяльності імунної системи організму.
  • Зародок пшениці. Рекомендується при підвищених фізичних та розумових навантаженнях, при неповноцінному харчуванні, вагітності і лактації, при підвищенні холистерина в крові.
Любителі випічки домашнього хліба зможуть знайти перевірені рецепти випічки хліба в хлібопічці на сторінках нашого Блогу.