Як Ви вже помітили, наша компанія відрізняється від своїх конкурентів тим, що ми не боїмося експериментувати і пропонувати своїм покупцям корисні новинки, які не мають аналогів в Україні. Що б запропонувати Вам найбільш затребувані і корисні продукти ми повинні вивчати передовий досвід світових лідерів. Ну а де можна дізнатися про всі сучасні тенденції світового макаронного виробництва як не в Італії?

З 25 по 28 листопада 2017р в місті Падуя проходила міжнародна виставка «Stili and Sapori» («Стилі і Аромати»). Як можна здогадатися з назви виставки, це не звичайний формат продовольчої виставки, а саме з ухилом на вишуканість нових і незвичайних смаків, стилів і ароматів. Якраз те, що нам потрібно! У складі української делегації від нашої компанії «Мак-Вар Екопродукт» був її директор і засновник – Вартаньян Олексій Аркадійович.

Бізнес-тур був організований за підтримки організаторів виставки «Stili and Sapori» (в рамках залучення іноземного бізнесу), консульством України в Італії (в рамках допомоги з експорту-імпорту для українського бізнесу) і, природно, за технічної підтримки ТПП України.

Як Ви можете здогадатися, на виставці «Stili and Sapori» був представлений весь смак і аромат знаменитих італійських сирів, вин і, природньо, пасти (макаронів). У цій статті ми розглянемо лише один продукт – макарони або пасту, як їх прийнято називати в усьому світі з легкої руки італійців. До речі, слово «pasta» для італійців це взагалі синонім слова «їжа».

Різновидів цієї пасти в Італії просто величезна кількість. Конкуренція неймовірна! Ціни за пачку можуть бути в діапазоні від 0,39 до 5 Євро. При цьому для кожного продукту є свій покупець. Але що б завоювати свого покупця, кожен виробник повинен запропонувати щось більше, ніж просто макарони. І ось тут починається найцікавіше!

Всі ми знаємо, що італійські макарони відрізняються високою якістю, вони не розварюються і від них не поправляються. Все це завдяки тому, що при виготовленні макаронів використовується борошно з твердих сортів пшениці. В Італії макарони повинні робитися виключно з борошна твердих сортів пшениці.

Для українського покупця досить знати, що макарони зроблені з твердої пшениці і він розуміє, що вони відрізняються від звичних нам макаронів з м’якої пшениці своїм смаком і якістю. Для італійського покупця цього не достатньо. У них вироблений чіткий стереотип – тверда пшениця, яка вирощена за межами Італії відрізняється за смаком від італійської! Вони віддають перевагу італійським макаронам, зробленим з італійської муки, зерно для якої вирощувалося саме в Італії! Як Вам такий патріотизм і підтримка національного виробника?

Без активної підтримки та заохочення з боку держави тут явно не обійшлося. Підтвердження цьому може бути той факт, що з 2018 року в Італії буде прийнятий закон про те, що виробник пасти на пачці зобов’язаний писати не тільки інформацію про те, де була виготовлена ця паста, а й про те, де було зроблене борошно, і де вирощувалося зерно для цього борошна! Крім цього потрібно вказати, скільки в ньому може бути відсотків імпортної пшениці!

Тепер для великих виробників, таких, як Barilla, настануть нелегкі часи. Тут вся фішка в тому, що італійці виробляють макаронів на багато більше, ніж здатні виростити для цього пшениці на своїй території! Як розповіли нам італійці, Barilla вже давно робить на експорт макарони виключно з муки, зробленої з імпортного зерна. Для американців з американської пшениці, для європейців – з європейської або будь-якої іншої, але тільки не з італійської. Зараз вони тихенько підмішують імпортну муку в макарони для італійського ринку. А з наступного року повинні будуть про це «офіційно» заявити. Італійські експерти прогнозують, що знаменита торгова марка Barilla втратить частину своїх покупців на користь дрібних виробників, які мають тісні контакти з місцевими фермерами і працюють виключно на місцевій сировині.

Як Ви вже зрозуміли, навіть найкращі італійські макарони в наших супермаркетах будуть відрізнятися за смаком від італійських макаронів в італійському супермаркеті. Тут слід зазначити, що вони не будуть гірше, вони будуть просто інші. Різницю в смаку крім гурманів навряд чи хто помітить. А при дегустації «сліпим методом», напевно, і гурмани будуть «плутатися в показаннях».

Але «повернемося до наших баранів». На виставці «Stili and Sapori» не було Barilla і інших великих виробників. Їх «стилі і аромати» давно відомі всьому світу. Тут була «екзотика» на шталт наших макаронів «Здоров’я». Ми маємо на увазі не наші аналоги, таких навіть в Італії не було. Тут мається на увазі ухил до оздоровчих властивостей продукту.

Першими на виставці ми познайомилися з компанією Fracasso Lodovico – виробниками макаронів під ТМ «Molto Bene». Вони самі вирощують зерно. Самі мелють борошно і виробляють макарони. Так роблять багато хто. Але не все так просто у «даному королівстві»!

Тут все по іншому. Йде спеціальна підготовка грунту. Поля обрамлені 6-ти метрової зоною необробленої землі, яка «породжує неймовірний світ біорізноманіття». Господар компанії розповів: «Ми вибрали сорти пшениці, які найкращим чином відповідають нашим інтересам і в максимальному ступені висловлюють надзвичайні аромати». У полі стоїть Веб-камера, що б покупець міг сам спостерігати за станом вирощування зерна. Використовується геопривязка до місцевості, контроль і управління машинами через супутники. Транспортування зерна проводиться в спеціальних запечатаних пакетах, що б уникнути його забруднення. Помел здійснюється на спеціальному млині, який робить помел, не руйнуючи зародок зерна. Це старовинна технологія, яка передається з покоління в покоління, зберігаючи багато секретів виробництва. Після цього вибирається певна пропорція різних сортів борошна для виробництва найсмачніших, корисних і запашних макаронів. У процесі виробництва використовуються бронзові фільєри, які залишають свшй неповторний шедевральний малюнок в структурі макаронів. Використовується низькотемпературний режим сушіння макаронів – «настільки низький, наскільки це можливо». Саме так виходять НАЙКРАЩІ макарони!

Ми відійшли від стенду з почуттям, що нам надзвичайно пощастило познайомитися з таким унікальним і рідкісним виробником!

Підійшовши до іншого стенду, почули історію про їх унікальну пасту, яка відрізняється від інших макаронів своєю якістю, смаком і надзвичайним ароматом! І саме ТУТ роблять НАЙКРАЩІ макарони!

Після відвідин кількох стендів з найкращими макаронами, ми зрозуміли, Макарони – це мистецтво! Кожен виробник це художник, який створює свій шедевр і оцінює його так, як дозволяють йому його шанувальники. Починаєш відчувати себе ущербним, якщо з першого погляду не здатний розпізнати в чому унікальність цього шедевра!

Але все ж серед цього розмаїття виняткових і неповторних, ми змогли розгледіти і тих, хто дійсно відрізнявся своєю унікальною продукцією і цільовою аудиторією.

Це ТМ Legù, яка була створена компанією ITineri зовсім недавно, в 2015 році. Вони не могли похвалитися своєю історією і старовинними традиціями, з цього, їм не залишалося нічого іншого, як робити щось дійсно нове і незвичайне. Відправною точкою був один із стовпів італійської кухні: макарони. Але що б відрізнятися від усього різноманіття НАЙКРАЩИХ макаронів, вони вирішили робити їх з бобових культур – білі боби, нут, жовтий горох.

Звичайно, роблять їх за допомогою бронзових фильер, використовуючи низькотемпературну сушку, ручна робота та інші атрибути унікальності тут теж присутні. Цільова аудиторія – любителі спорту, вегани, хворі на цукровий діабет і на целіакію. Для останньої категорії вони підходять саме по тому, що в бобових культурах повністю відсутній глютен.

Вивчивши основні особливості та переваги італійського виробництва НАДЗВИЧАЙНИХ макаронів, ми прийшли до висновку, що наша компанія себе ПРОСТО НЕ ДООЦІНЮЄ!

Ми до теперішнього часу ПРИХОВУВАЛИ від наших покупців той факт, що при виготовленні дієтичних макаронів «Здоров’я» використовується не тільки унікальна, запатентована рецептура, але і цілий набір інших переваг!

  • Наші макарони виготовлені з борошна твердої пшениці, яка вирощена на найродючіших землях! 70% світового чорнозему знаходиться в Україні, а один з кращих пластів чорнозему в Україні знаходиться у Вінницькій області! Саме тут розташоване наше виробництво.
  • Наші макарони виготовляються за допомогою бронзових фільер, які залишають свій «шедевральний» малюнок. Вони випресовуються під високим тиском до 100 атмосфер з використанням замісу тіста під вакуумом! Це не тільки запобігає можливість забруднення продукту, але і підсилює структуру тіста! Якщо робити макарони без вакууму, в тісто запресовуються бульбашки повітря, які під час варіння розширюються, тріскають і макарони можуть втратити свою цілісність.
  • Використовується низькотемпературний режим сушіння – «настільки низький, наскільки це можливо». При цьому використовується технологія відновлюваної енергії та дбайливого ставлення до природи. Наша сушка макаронів відбувається на дровах в поєднанні з електрикою. Весь процес управляється спеціальною програмою яка створює спеціальний клімат-контроль температури і вологості процесу.
  • Ручна робота присутня абсолютно на всіх етапах виробництва. Причому жіноча праця оплачується на тому ж рівні, що і чоловіча! (Цим дуже переймаються у Європі). Навіть більше скажімо, у нас спостерігається явна дискримінація чоловіків. На думку деяких представників керівництва компанії – на фасуванні чоловіки не здатні по швидкості і якості зрівнятися з жінками!
  • На нашому виробництві працює 70% жінок.
  • У рецептурі використовуються знежирені натуральні рослинні добавки. Саме видалення жиру дозволяє продукції не прогіркнути і залишатися придатною до вживання тривалий час.
  • Наша нова лінійка макаронів «Здоров’я» з травами і спеціями створить на Вашому столі такий незабутній букет смаку та аромату, який не зрівняється ні з одними іншими макаронами! Пікантність смаку, незабутній аромат і неповторний стиль цієї продукції Ви відчуєте з першої ложкою!
  • Ну і останнє – це український продукт, за ним не потрібно їхати в Італію. Він продається за ДУЖЕ демократичною ціною в гривнях. Його можна купити в нашому інтернет-магазині – www.ecoproduct.com.ua Беріть приклад з італійського покупця – «розпробуйте» і підтримайте свого, українського виробника!

Ми не гірші, ми просто інші – МИ СВОЇ!

КУПИ СОБІ «ЗДОРОВ’Я»!

Консул України в Італії пан Марко Тосон з представником «Мак-Вар Екопродукт» в своєму кабінеті Стенд України на виставці «Stili and Sapori» Стенд України на виставці «Stili and Sapori»
Шоу-рум італійської продукції в консульстві України Екскурсію по Венеції проводить пан Марко Тосон (як і належить професійному гіду – в руках червона парасолька!) Вгадайте, хто тут справжній євро-мільйонер?

 


14949
Автор:ТМ "Мак-Вар"
02.12.2017

2 коментария к статье

  1. Читала статью как книгу, очень актуальная информация для потребителя и дистрибуторов! С Вами было комфортно работать, желаю успеха и процветания Вашему бизнесу! Екатерина Хорсева

  2. Впечатляет все – и выставка, и продукция. Да, мы действительно не хуже, мы просто другие — МЫ СВОИ! И этим все сказано! Горжусь Вами и рада работать с Вами. С днем рождения, ув. Алексей Арменакович! Всех благ вам и вашему коллективу! С ув. Наталия Гримак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *