Sorry, this entry is only available in Ukrainian and Russian.

Час дії – друга половина минулого століття.
Політична обстановка – розпал «холодної війни»
Місце дії – Тихий океан.
Дійові особи – ВМФ США
Подія – випробування ядерного підводного вибуху.

Водолази секретного підрозділу ретельно вивчають руйнівні наслідки смертоносної зброї, яка не залишила шансу всьому живому. Мертвий океан – гнітюча картина. Там, де раніше бурхливо кипіла підводне життя, зараз повна відсутність будь-якої живності. Ілюзію руху створюють лише водорості, колишуться на дні. І раптом – по цьому мертвому дну прослизнула тінь з такими знайомими кожному аквалангістові контурами гострих плавників. Акула !!!

Звідки? Як вижила? В чому секрет?

Спочатку ця новина привела в замішання вчених, а потім підштовхнула до негайного пошуку причин такої живучості акул. Незабаром причина була знайдена. Єдине, чим відрізняється акула від інших мешканців підводного світу – це наявність в її організмі сквалена! Глибоководним акулам сквален необхідний, щоб вижити в умовах жорстокої гіпоксії (низький вміст кисню) при плаванні на великих глибинах.

Це найбільш потужний природний антиоксидант, який на клітинному рівні здатний активно придушувати руйнівну дію вільних радикалів, знижуючи ризик виникнення онкологічних і серцево-судинних захворювань. В організмі людини сквален активізує обмінні процеси, що сприяє загоєнню ушкоджень тканин внутрішніх органів – виразок, ерозій та ін. Це з’єднання забезпечує надходження в організм необхідної кількості кисню.

Вперше Сквалеон був виявлений в1916 році доктором Мітцумаро Цуджімото з Японії. Він виділив його з печінки глибоководної акули, Сквален (від лат. Squalus – акула).

Сквален здатний підвищувати сили імунної системи організму в кілька разів, забезпечуючи тим самим його стійкість до різних захворювань. Унікальні протипухлинні властивості сквалену сприяли підвищеному попиту на нього.

Проблема полягала в тому, що в печінці акули його було всього 1-1,5%, що робило його одним з найбільш дефіцитних і дорогих продуктів. Це підстьобнуло вчених усього світу активно шукати альтернативні джерела сквалена. Сучасні дослідження виявили присутність сквалена в малих дозах в оливковій олії, в олії із зародків пшениці, в рисових висівках, в дріжджах. Але в процесі тих же досліджень з’ясувалося, що найбільш високий вміст сквалену міститься в зернах амаранту. Виявилося, що амарант містить 8-10% сквалену! Це в кілька разів більше, ніж в печінці глибоководної акули!

Так що ж таке амарант?

Амарант – по-грецьки «нев’януча квітка», він був символом безсмертя. Так само існує й інша думка: «Мара» – богиня смерті, «мріта» – смерть, приставка «а» – заперечення. Таким чином виходить, що «Амара» – заперечення смерті, тобто безсмертя.

Родом ця рослина з Південної Америки, де його називали «їжею богів». У Мексиці в честь амаранту влаштовували свята, під час яких з амарантового борошна виготовляли величезні фігури богів. У реальному житті його використовували як хліб. Але інквізиція заборонила його використання через червоний (кривавого) кольору суцвіть, назвавши їх диявольськими. На кілька століть амарант був забутий, зберігся лише на невеликих ділянках в самих важкодоступних районах Південної Америки.

Зараз добре забута рослина переживає своє друге «народження». Амарант отримав світове визнання – продовольча комісія ООН присвоїла йому престижний статус «Культура XXI століття».

Саме завдяки цим цілющим властивостям насіння амаранту включили в свою рецептуру виробники макаронів «Здоров’я» під торговою маркою «Мак-Вар Екопродкт».

ТМ «Мак-Вар Екопродкт» – український виробник продуктів здорового харчування, який є лідером у виробництві макаронів з оздоровчим ефектом.

Місія компанії:

Виробництво і розповсюдження по Україні та за її межами лише натуральних і корисних продуктів харчування для:

  • здорового способу життя;

  • оздоровлення організму;

  • профілактики захворювань;

  • людей з проблемами здоров’я;

Вже ставша популярною по всій Україні лінійка макаронів «Здоров’я», після досліджень в НДІ ім. Л. Медведя віднесена до продуктів оздоровчого харчування, а в МОЗ України їм присвоєно статус дієтичних продуктів.

Асортимент постійно поповнюється все новими рецептами корисних макаронів. Їх вже так багато, що кожному виду макаронів «Здоров’я» присвоюється свій номер. (==> Перейти у каталог)

А макарони з насінням амаранту виготовляються ТМ «Мак-Вар Екопродукт» під назвою «Здоров’я» №10 з насінням амаранту із борошна твердих сортів

Крім макаронів підприємство випускає і Знежирений порошок з насіння амаранту.

Весь перелік продукції, що випускається дуже широкий, з ним краще ознайомитися у нашому Каталозі

Продукція ТМ «Мак-Вар Екопродукт» удостоєна 7 Золотих медалей на дегустаційних конкурсах міжнародних виставок WORLD FOOD

Хочемо зазначити, що вся продукція не тільки абсолютно натуральна, але в обов’язковому порядку – корисна! Таким чином, ми «вбиваємо двох зайців» – харчуємося смачною натуральною їжею і одночасно оздоровлюємося, очищаємо свій організм!

Не може не радувати і той факт, що одним з пунктів місії підприємства значиться «для людей з проблемами здоров’я». Це означає, що тут зможуть знайти для себе продукти харчування і люди, які страждають на цукровий діабет, підвищеним вмістом холестерину, дисбактеріозом тощо!

Всю продукцію ТМ «Мак-Вар Екопродукт» тепер можна придбати і в Інтернет магазині www.ecoproduct.com.ua


Весь текст або будь-яка його частина дозволена для копіювання та публікації в інших джерелах тільки з обов’язковим зазначенням сайту першоджерела – www.mak-var.com.ua


2188
Автор:ТМ "Мак-Вар"
30.09.2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *