Sorry, this entry is only available in Ukrainian and Russian.

Всі кулінарні рецепти з макаронів приречені на провал, якщо Ви не знаєте, як правильно варити макарони. Варити макарони дуже просто, набагато складніше зварити їх добре!

8 секретів ідеального приготування макаронів:

1. Каструля повинна бути великою. Навіть для невеликої порції макаронів каструлю треба брати великої ємкості, високу, бажано з товстими стінками.
2. Води має бути багато. На кожні 100 гр. макаронів потрібно брати не менше 1 літра води, але краще – більше. У процесі варіння макарони вбирають в себе значну частину води і збільшуються в об’ємі, в той же час з макаронів виділяється крохмаль, і якщо води в каструлі мало, вони злипнуться (згадайте з чого ми робимо клейстер).
3. Спочатку сіль, потім макарони. Солимо киплячу воду до засипки макаронів і ні в якому разі – в процесі варіння. Солі брати приблизно 10-12 гр. на кожен літр води.
4. Макарони сипати в киплячу воду, помішуючи. Дочекайтеся, коли вода знову бурхливо закипить після солі і починайте сипати макарони, одночасно помішуючи їх ложкою. Після засипання макаронів вода, природно, перестане кипіти, відразу накрийте кришкою каструлю і зачекайте кілька секунд, поки вода знову не закипить. Тепер можна зняти кришку, зменшити вогонь і ще раз їх перемішати.
5. Варити макарони потрібно «al dente». Будь-який італієць Вам скаже, що макарони потрібно варити «al dente», тобто «на зубок». Що ж це означає? Під час варіння макарони потрібно періодично помішувати і пробувати на смак. Ідеально зварені макарони повинні бути майже готовими, але твердими на смак, в центрі у них може бути тонкий білий, як крейда, шар. Ось тут то і треба вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати їм постояти до готовності, приблизно 1-2 хв. (якраз встигнете приготувати друшляк).
6. Зливати, але не промивати. Перед тим, як відкинути їх на друшляк, відлийте в стакан 100г. бульйону. Відкиньте макарони на друшляк, струсіть їх і дайте стекти воді. Не рекомендується промивати макарони (якщо тільки ви не готували їх для холодних салатів). Висипте макарони назад в каструлю або в підігріте блюдо. Якщо соус до них не подається, полийте їх 2-3 ложками рослинної олії або бульйону, який Ви відлили в склянку, і перемішайте. Адже макарони ще гарячі і продовжують «варитися», а значить, вбирати воду, але якщо її немає, вони можуть висохнути і склеїтися між собою!
7. Не покидайте кухню, поки не зварите макарони. Навіть «фаст-фуд» готується довше, ніж макарони. За «теорії ймовірності» за 5-7 хвилин не може відбутися нічого, що могло б змусити Вас вийти з кухні. Але якщо це станеться, тоді вступає в силу «закон підлості» і Ви обов’язково переварите макарони!
8. Подавайте на стіл макарони гарячими! Отже, будь-яке м’ясо, котлети, салати і соуси повинні бути готові ще до того, як Ви почали варити макарони. Єдине, що Ви можете зробити під час варіння макаронів – розставити тарілки на столі (якщо він на кухні!). Як тільки Ви злили воду, всі домашні вже сидять за столом і чекають, не дочекаються, Ваш ШЕДЕВР!

Тепер Ви знаєте, як ідеально зварити макарони! Смачного!

Але … не поспішайте бігти на кухню!
Ви зайшли на цю сторінку, щоб дізнатися ідеальний спосіб приготування макаронів, а знаєте, чому ми вміємо правильно варити макарони?

Макароны цельносмолотые

Тому, що ми самі їх робимо! Причому робимо не просто макарони, а ДІЄТИЧНІ ПРОДУКТИ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ!
Якщо Ваше здоров’я Вам не байдуже – ознайомтеся з нашим асортиментом продуктів здорового харчування!

Візьми здоров’я у природи!


8002
Автор:WM Creative
01.12.2015

Один коментарий к статье

  1. Спасибо за полезную и интересную статью!

    Даже у самых опытных хозяек нередко возникают проблемы при варке макаронных изделий. Одни не знают, сколько варить макароны, чтобы они не хрустели, другие не понимают, что нужно сделать, чтобы элементы не слипались

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *