Рожь - родная сестра пшеницы

Sorry, this entry is only available in Ukrainian and Russian.

Світило медичної науки А. І. Купцов писав

“Одноманітне харчування чорним житнім хлібом російського бідного населення ніколи не призводило до авітамінозу, а це свідчить про те, що житній хліб відноситься до категорії їжі, що найбільш відповідає потребам людського організму”.

Виявляється, жито має цілющі властивості. Воно здатне виводити шлаки, солі і токсини, завдяки чому допомагає усувати причини багатьох захворювань.

У житньому борошні в 5 разів більше, ніж у пшеничному, міститься фруктози, необхідної для нормальної життєдіяльності людського організму. Вироби з житнього борошна мають у своєму складі достатню кількість клітковини і геміцелюлози, які відіграють певну роль у харчуванні людини – вони посилюють перистальтику кишечника.

Житнє обдирне борошно містить на 100 г продукту:

Білки – 8,9 г
Жири – 1,2 г
Вуглеводи – 73,0 г
Калорійність – 325 Ккал
Вживання житнього хліба допомагає знизити холестерин в крові, покращує обмін речовин, роботу серця, виводить шлаки, допомагає уникнути багатьох захворювань, у тому числі й онкологічних.

У 70-і роки Люксембург з онкології кишечника займав одне з провідних місць у світі. З початком вживання в їжу житнього хліба і висівок за даним показником він потрапив в кінець списку. До того ж, житній хліб має меншу енергетичну цінність, тому Ви можете не турбуватися за свою фігуру. У Німеччині та Польщі житній хліб вважається дієтичним продуктом. Він корисний для людей страждаючих недокрів’ям і цукровим діабетом.

Увага! Через підвищену кислотність (7-12 градусів), що захищає від виникнення цвілі і руйнівних процесів, житній хліб не рекомендується людям з підвищеною кислотністю кишечника, страждаючих виразковими хворобами.

Хліб, що складається на 100% з жита, дійсно занадто важкий для випікання. Оптимальний варіант: жито 80-85% і пшениця 15-25%.


2003
Автор:WM Creative
28.04.2015

3 коментария к статье

  1. И правда, что за противоречие в статье? В начале пишите, что только ржаным хлебом и питался народ, а в конце – он тяжёлый. Не тяжелее белого для кишечника – поверьте

    1. Уважаемые Татьяна и Макс!
      Вы абсолютно правы в том, что ржаной хлеб не тяжелее белого для кишечника. Благодаря вам мы смогли найти ошибку в статье, которая, действительно, создавала противоречие!
      Имелось в виду, что ржаная мука “тяжелая” для выпекания, а не для пищеварения, что подтверждает дальнейшая фраза про оптимальное для выпекания соотношение пшеничной и ржаной муки.
      Еще раз убеждаемся в том, что обратная связь с нашими читателями (покупателями, партнерами и т.п.) помогает становиться только лучше, от чего выйгрывают ВСЕ!
      Спасибо Вам! (Текст уже исправили)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *