Цією публікацією ми відкриваємо цикл статей в яких Ви навчитеся робити бездріжджову закваску і випікати бездріжджовий хліб як з пшеничного борошна, так і житнього. Дамо покрокові інструкції з фотографіями і рецептами приготування.

Слідкуйте за нашими публікаціями. Найкраще це зробити, якщо Ви зареєструєтесь на нашому сайті www.mak-var.com.ua бо до Вас по пошті буде надходити відповідне повідомлення про вихід нової статті. У самому верху кожній сторінці є кнопка «Увійти / Реєстрація».

Рецепти від блогера Аліни Кошелевої.

Аліна професійний блогер, яка дегустує різну продукцію і пише про свої враження відгуки на відповідних сайтах. Багато її відгуки можна прочитати на сайті irecommend.ru (нік kowen9tko).

До Аліні потрапила наша продукція, а саме – борошно цільнозернове. Вона її продегустувала, сформувала свою думку, яку залишила на відповідних сайтах. А з нашими покупцями вона люб’язно погодилася поділитися своїми рецептами з покроковим описом приготування.

Аліна надала свої рецепти приготування закваски, випічки бездріжджового пшеничного і житнього хліба і вельми оригінальних млинців. Все дуже просто і зрозуміло. Спробуйте і Ви!


Сьогодні Ви дізнаєтеся:

  • Як приготувати ідеальну бездріжджову закваску для випічки хліба?
  • Як зберігати бездріжджову закваску?
  • Як створити нову закваску з відкладеного стартера?

Як приготувати ідеальну бездріжджову закваску для випічки хліба?

Рецепт закваски на житньому борошні від ТМ «Мак-Вар Екопродукт».

Всім нам постійно нав’язують, що хліб шкідливий, адже там і мука, і дріжджі, і олія! Хочете самі навчитися готувати корисний хліб, який при помірному вживанні зовсім не шкодить організму? Бездріжджова закваска – це основа для приготування не тільки житнього хлібу, а й житньо-пшеничного, а також хліба з цільнозернового борошна.

Для приготування закваски нам знадобиться:

  • 400 г житнього борошна
  • 400 мл води

Так, всього лише два інгредієнта, тому з цим рецептом легко впорається новачок.

Найголовніше правило для вдалої закваски – створіть в кімнаті сприятливе середовище, щоб закваска змогла рости. Заздалегідь підготуйте тепле місце, де можна буде вирощувати закваску протягом чотирьох днів (наприклад, виділіть місце в шафці).

Перший день

Посуд для закваски краще вибирати обсяг не менше 1 літру – це може бути пластмасовий контейнер або банка.

Просійте 100 г житнього борошна в контейнер, додаємо 100  мл теплої води і ретельно перемішуємо дерев’яною ложкою. Накриваємо тару кришкою або щільним шаром марлі, але до кінця не закриваємо – закваска повинна дихати.

Другий, третій і четвертий день

Повторюємо всі ті ж дії – до наявної маси додаємо спочатку 100 мл води, потім 100 г просіяного борошна, перемішуємо і прикриваємо контейнер із закваскою кришкою.

На третій або четвертий день закваска повинна почати підніматися і трохи пузиритися, може виходити неприємний кислий запах – це нормальні явища, не лякайтеся.

Порада: якщо ви помітили, що на заквасці немає бульбашок і вона не піднялася – збільште температуру в місці її знаходження.

П’ятий день

Закваска Готова! Можна пекти свій перший хліб!

Не забудьте відкласти частину закваски (30-60 г) для створення нової.

Як зберігати бездріжджову закваску?

Вона може зберігатися в холодильнику до двох тижнів.

Як створити нову закваску з відкладеного стартера?

Інгредієнти для створення 300 г закваски:

  • Стартер (30-60 г)
  • Борошно (тип залежить від хліба, який ви будете пекти – якщо це буде пшенично-житнє, то беруть житнє борошно) 195 г
  • Вода 195 мл

Якщо у вас є стартер (частина минулогї закваски, яку ми відкладали), то нову закваску готувати потрібно за добу до випічки хліба.

Дістаємо закваску з холодильника, даємо їй нагрітися при кімнатній температурі годину-півтори. Кладемо наш стартер в контейнер, в якому будемо готувати закваску,  додаємо 65 мл теплої води і 65 г борошна, перемішуємо до однорідної консистенції. Накриваємо контейнер кришкою (щільна марля), але не закриваємо і ставимо в теплому місці.

Через 8-10 годин проробляємо ті ж самі маніпуляції.

Третій раз годувати закваску потрібно через 6-8 годин після другого годування.

 

Автор статті – блогер Аліна Кошелева


Якщо Вам сподобалася стаття, поділіться нею зі своїми друзями в соціальних мережах.

p.s. Опустіться в самий низ цієї статті і клікніть на відповідний значок.

Непоспішайте бігти на кухню! 

Ми спеціалізуємося на виробництві продуктів здорового харчування і маємо багато цікавинок для Вашого столу. Перегляньте НАШ САЙТ і завітайте до НАШОГО МАГАЗИНУ. Впенені, Вас багато що зацікавить!

 

 


5235
Автор:ТМ "Мак-Вар"
05.04.2017

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *