Житнє борошно надає хлібу злегка кислуватий присмак. Житні хліба зазвичай бувають дуже щільними, тому житнє борошно змішується з пшеничним, щоб злегка полегшити текстуру.
УВАГА! Сучасні хлібопічки розраховані на випічку хліба з пшеничного борошна у якому є клейковина (глютен). Наші рецепти з додаванням житнього борошна адаптовані до таких хлібопічок. Тому не радимо замінювати пшеничне борошно, яке присутнє у рецептурі, чимось іншим.
Бажаємо Вам творчих успіхів!
Ви теж можете надсилати нам свої рецепти і фото Ваших шедеврів. Ми їх опублікуємо на нашому сайті і в інтернет-магазині з дотриманням авторських прав.
Діліться сподобалися Вам рецептами на Ваших сторінках в соцмережах. Це зробити дуже просто – просто клікніть на відповідний значок!
=============> НАШІ ПЕРЕВІРЕНІ РЕЦЕПТИ <============
Хліб житній з висівками
Дріжджі сухі швидкорозчинні – 2ч.л. або свіжі – 14г
Пшеничне борошно – 225г купити >>>
Житнє борошно – 200г купити >>>
Житні висівки – 3ст.л. купити >>>
Сіль – 1,5 ч.л. Цукор – 1,5 ст.л.
Сухе молоко – 2ст Вода – 330мл.
Чорний хліб з кмином
води – 350 мл.
лимонного соку – 2 ч.л.
соняшникової олії – 1,5 ст.л.
житнього борошна – 125 гр. купити >>>
пшеничного борошна 1сорт – 375 гр.
сухого молока – 1,5 ст.л.
насіння кмину – 1,5 ч.л.
солі – 1,5 ч.л.
коричневого цукру – 1 ст.л.
сухих дріжджів – 1 ч.л.
Бородинський хліб
Попередньо: солод житній – 4 ст.л.80 мл залити окропом. купити >>>
Через 5-10 хв. додати води – 330 мл. і меду – 3 ст.л. (якщо мед зацукровував, то – 2 ст.л. з гіркою). Все перемішати і вилити в хлібопічку.
Потім додати:
рослинного масла – 2 ст.л.
солі – 1,5 ч.л.
оцту яблучного – 2 ст.л
коріандру меленого – 1 ч.л.
коріандру зернами – 1 ч.л.
пшеничного борошна – 80 гр.
житнього борошна – 470 гр. купити >>>
сухі дріжджі – 2 ч.л.
Дарницький хліб
Вода – 300 мл
Рослинна олія – 2 ст.л.
Мед – 1 ст.л.
Житнє борошно – 150 г. купити >>>
Пшеничне борошно – 250 г. купити >>>
Дріжджі сухі швидкодіючі – 1,5 ч.л.
Сіль дрібного помелу – 1,5 ч.л.
Приготування: Три перші компонента попередньо змішуємо; обидва види борошна з’єднуємо і просіюємо разом, великі частки від житнього борошна, що залишилися в ситі, додаємо теж в підготовлюваний продукт. В іншому все як завжди.
РЕЖИМ ВИПІЧКИ: Основний (3ч.35мін), 750 мг, темна скоринка
Житній Хліб з родзинками
450 мл. сирної сироватки
230 м пшеничного борошна
370 м житнього борошна купити >>>
4 ст. ложки солоду, запарити 80 мл. окропу і добре перемішати купити >>>
2 ст. ложки оливкової олії
2 ст. ложки меду
50 г. родзинок
1 ч.л. коріандр
1,5 ч.л. сіль
2 ч.л. дріжджів
Порядок:
- У відерце виливають сироватку, доведену до кухонної температури, туди ж оливкова олія, мед і остиглий солод. Перемішати два види борошна між собою і просіяти. Висипати борошно в відро. По кутах висипати дріжджі і перемішати їх з борошном. Потім сіль і коріандр теж перемішати з борошном.
- Ізюм залити окропом, перешкодити ложкою і через 1 хвилину злити воду.
- Важливо не проґавити початок замісу: дерев’яною лопаткою потрібно допомогти хлібопічці. Зішкребти зі стінок залишки борошна, щоб вони потрапили в тісто і перемішалися.
- В середині замісу додати родзинки, розсипаючи по замісу
- Після того як заміс закінчений і почалася відстойка, мокрою дерев’яною лопаткою підрівняти тісто, щоб воно більш рівномірно розподілилося по формі.
Вас також може зацікавити:
Рецепти випічки суцільнозернового пшеноичного хліба у хлібопічці (збірник).
ВИПІКАЄМО БЕЗ ДРІЖДЖІВ:
- Як приготувати бездріжджову закваску?
- Хліб цільнозерновий на бездріжджовий заквасці.
- Хліб пшенично-житній на бездріжджовій заквасці.
При бажанні Ви можете прямо зараз перейти в наш інтернет-магазин і купити необхідні інгредієнти за найнижчою ціною в інтернеті!
Друзі! Ви потрапили на цю сторінку, бо цікавились випічкою житнього хліба у хлібопічці. Маємо надію, що наша стаття була для Вас цікавою. Можливо Ваші друзі з соцмереж так само зацікавляться цією інформацією?
У Вас є можливість першими їм про це розповісти, за що Вони будуть Вам лише вдячні і будуть більше цікавитись Вашою сторінкою на майбутнє!
Це зробити дуже просто – натисніть на відповідну позначку прямо тут і зараз
Очень интересные рецепты. Подскажите, пожалуйста, при каком режиме выпекать?
Для разных хлебопечек режимы могут быть разные. Пробуйте выпекать в режиме цельнозернового хлеба (если такой у Вас есть). Знаем точно, что при режиме выпечки обычного хлеба (около 2 часов и 20-30 минут) все получается хорошо.
Удачных Вам экспериментов!