Житнє борошно надає хлібу злегка кислуватий присмак. Житні хліба зазвичай бувають дуже щільними, тому житнє борошно змішується з пшеничним, щоб злегка полегшити текстуру.

УВАГА! Сучасні хлібопічки розраховані на випічку хліба з пшеничного борошна у якому є клейковина (глютен). Наші рецепти з додаванням житнього борошна адаптовані до таких хлібопічок. Тому не радимо замінювати пшеничне борошно, яке присутнє у рецептурі, чимось іншим.

Спеціально для цих цілей ми розробили рецептуру і виробляємо Борошно “Здоров’я” пшенично-житнє. З нього можна випікати хліб, використовуючи рецепт випічки звичайного хліба. Купити можна тут
Нижче ми наводимо перевірені рецепти випічки хліба з використанням житнього борошна.
 
Перед тим, як переписати рецепт.
Правило – 1. Послідовність завантаження всіх інгредієнтів має бути такою, яка передбачена виробником саме Вашої хлібопічки. Тобто якщо для Вашої хлібопічки передбачено спочатку заливати воду, а потім борошно, то і черговість завантаження Ви повинні робити таку, як рекомендує Ваш виробник, а не як вказано в рецепті.
Правило – 2. При завантаженні інгредієнтів не змішуйте сіль, цукор і дріжджі. Це повинно відбутися вже під час замісу тіста, після підігріву інгредієнтів.
Правило – 3. Не відкривайте без крайньої потреби кришку хлібопічки під час підігріву і замісу тіста. І вже ні в якому разі не відкривайте хлібопічку під час відстою тіста! Тісто може впасти і хліб вже не зійде.
Правило – 4. Тут ми наводимо «базові» рецепти хліба з борошна, яке самі виробляємо. На широких просторах інтернету Ви зможете знайти безліч хороших рецептів приготування пшеничного, житнього, житньо-пшеничного і ін. сортів хліба. Не обмежуйте себе в творчому процесі і експериментуйте, це дуже захоплюючий процес!
Правило – 5. Для випічки використовуйте тільки високоякісні і перевірені інгредієнти. З свого буку ми впевнені за продукцію, яку Вам рекомендуємо. Це пшеничне борошно грубого помелу або житнє борошно грубого помелу від «Мак-Вар Екопродукт», і Ви, без сумніву, будете задоволені результатом!

Бажаємо Вам творчих успіхів!

Ви теж можете надсилати нам свої рецепти і фото Ваших шедеврів. Ми їх опублікуємо на нашому сайті і в інтернет-магазині з дотриманням авторських прав.

Діліться сподобалися Вам рецептами на Ваших сторінках в соцмережах. Це зробити дуже просто – просто клікніть на відповідний значок!

  

=============> НАШІ ПЕРЕВІРЕНІ РЕЦЕПТИ <============

Хліб житній з висівками

Дріжджі сухі швидкорозчинні – 2ч.л. або свіжі – 14г

Пшеничне борошно – 225г купити >>>

Житнє борошно – 200г купити >>>

Житні висівки – 3ст.л. купити >>>

Сіль – 1,5 ч.л. Цукор 1,5 ст.л.

Сухе молоко 2ст Вода – 330мл.

Поділитись рецептом —    

 

Чорний хліб з кмином

води – 350 мл.

лимонного соку – 2 ч.л.

соняшникової олії – 1,5 ст.л.

житнього борошна – 125 гр. купити >>>

пшеничного борошна 1сорт – 375 гр.

сухого молока – 1,5 ст.л.

насіння кмину – 1,5 ч.л.

солі – 1,5 ч.л.

коричневого цукру – 1 ст.л.

сухих дріжджів – 1 ч.л.

Поділитись рецептом —    

 

Бородинський хліб

Попередньо: солод житній – 4 ст.л.80 мл залити окропом. купити >>>

Через 5-10 хв. додати води – 330 мл. і меду3 ст.л. (якщо мед зацукровував, то – 2 ст.л. з гіркою). Все перемішати і вилити в хлібопічку.

Потім додати:

рослинного масла – 2 ст.л.

солі – 1,5 ч.л.

оцту яблучного – 2 ст.л

коріандру меленого 1 ч.л.

коріандру зернами – 1 ч.л.

пшеничного борошна – 80 гр.

житнього борошна – 470 гр. купити >>>

сухі дріжджі – 2 ч.л.

Поділитись рецептом —    

 

Дарницький хліб

Вода – 300 мл

Рослинна олія – 2 ст.л.

Мед – 1 ст.л.

Житнє борошно – 150 г. купити >>>

Пшеничне борошно – 250 г. купити >>>

Дріжджі сухі швидкодіючі – 1,5 ч.л.

Сіль дрібного помелу – 1,5 ч.л.

Приготування: Три перші компонента попередньо змішуємо; обидва види борошна з’єднуємо і просіюємо разом, великі частки від житнього борошна, що залишилися в ситі, додаємо теж в підготовлюваний продукт. В іншому все як завжди.

РЕЖИМ ВИПІЧКИ: Основний (3ч.35мін), 750 мг, темна скоринка  

Поділитись рецептом —    

 

Житній Хліб з родзинками

450 мл. сирної сироватки

230 м пшеничного борошна

370 м житнього борошна купити >>>

4 ст. ложки солоду, запарити 80 мл. окропу і добре перемішати купити >>>

2 ст. ложки оливкової олії

2 ст. ложки меду

50 г. родзинок

1 ч.л. коріандр

1,5 ч.л. сіль

2 ч.л. дріжджів

Порядок:

  • У відерце виливають сироватку, доведену до кухонної температури, туди ж оливкова олія, мед і остиглий солод.  Перемішати два види борошна між собою і просіяти. Висипати борошно в відро. По кутах висипати дріжджі і перемішати їх з борошном. Потім сіль і коріандр теж перемішати з борошном.
  • Ізюм залити окропом, перешкодити ложкою і через 1 хвилину злити воду.
  • Важливо не проґавити початок замісу: дерев’яною лопаткою потрібно допомогти хлібопічці. Зішкребти зі стінок залишки борошна, щоб вони потрапили в тісто і перемішалися.
  • В середині замісу додати родзинки, розсипаючи по замісу
  • Після того як заміс закінчений і почалася відстойка, мокрою дерев’яною лопаткою підрівняти тісто, щоб воно більш рівномірно розподілилося по формі.

Поділитись рецептом —    

 


Вас також може зацікавити:

Рецепти випічки суцільнозернового пшеноичного хліба у хлібопічці (збірник).

ВИПІКАЄМО БЕЗ ДРІЖДЖІВ:


При бажанні Ви можете прямо зараз перейти в наш інтернет-магазин і купити необхідні інгредієнти за найнижчою ціною в інтернеті!


Друзі! Ви потрапили на цю сторінку, бо цікавились випічкою житнього хліба у хлібопічці. Маємо надію, що наша стаття була для Вас цікавою. Можливо Ваші друзі з соцмереж так само зацікавляться цією інформацією?

У Вас є можливість першими їм про це розповісти, за що Вони будуть Вам лише вдячні і будуть більше цікавитись Вашою сторінкою на майбутнє!

Це зробити дуже просто – натисніть на відповідну позначку прямо тут і зараз    

 


69528
Автор:ТМ "Мак-Вар"
19.06.2016

2 коментария к статье

    1. Для разных хлебопечек режимы могут быть разные. Пробуйте выпекать в режиме цельнозернового хлеба (если такой у Вас есть). Знаем точно, что при режиме выпечки обычного хлеба (около 2 часов и 20-30 минут) все получается хорошо.
      Удачных Вам экспериментов!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *