Рецепт домашнього квасу з солоду житнього ферментованого Ви можете САМІ швидко і просто приготувати НАТУРАЛЬНИЙ напій наших предків, який визнали у всьому світі. На Брюссельській виставці в 1975р. наш квас обігнав за популярністю знамениту «Кока-Колу» Прочитайте з чого складається квас, який нам пропонують в супермаркетах. Це та ж солодка газована вода, тільки в якості ароматизатора використовується ароматизатори під назвою «КВАС», ідентичний натуральному!
Справедливості заради потрібно відзначити, що останнім часом виробники стали пропонувати і натуральні види квасу, з додаванням СО2. Але його ціна на порядок вище того, що можна зробити в домашніх умовах. Однієї упаковки солоду житнього від “Мак-Вар Екопродукт”, а це основний інгредієнт, вистачить на 50 літрів квасу!
Приготування квасу за старими рецептами – вельми складна, трудомістка і тривала процедура. Від замочування зерна до приготування сусла потрібно більше 70 днів!
Завдяки житньому ферментованому солоду ви можете в сучасних домашніх умовах швидко і легко приготувати цей прекрасний тонізуючий, смачний і корисний напій! До того ж він дуже дешевий! Отже:
Приготуйте закваску.
Закип’ятіть в каструлі 1 літр води.
Запарьте в ній 1 стакан житнього ферментованого солоду.
Після ретельного перемішування (грудок солоду не повинно залишатися), дайте постояти 2,5 години.
Потім перелийте настій солоду в скляний посуд, засипте 100г цукру, 10г розведених пресованих дріжджів або 2 чайні ложки сухих.
Поставте в прохолодне місце, можна в холодильник, на 7-8 годин (краще на ніч).
Закип’ятить ще 3 літри води і … відпочивайте.
Все! Самий трудомісткий процес завершено! Ви отримали концентрат з якого будете робити кожен день не менше 3 літрів чудового квасу.
Приготування квасу.
День Перший:
Вранці. Вилийте воду, яку Ви закип’ятили з вечора, в скляну банку. Додайте 1 склянку готової закваски, 4-5 ст. ложок цукру, 2-3 ч. ложки родзинок.
День Другий:
Вранці. Дістаньте банку квасу з холодильника, через марлю процідить квас в іншу ємність. Всю гущу, що утворилася на дні, не зливайте, залиште в банці.
Тепер пробуємо ВАШ квас! Відчуваєте, як щипає язик? А присмак хлібної скориночки? Цукру не мало? Може додати кислички?
У банку із залишками гущі вилийте воду, яку Ви закип’ятили з вечора. Додайте тепер вже приблизно 0,7 склянки закваски. Цукор за смаком, з урахуванням того, як вам сподобався сьогоднішній квас. Ізюм можна додати через пару днів. Поставте банку в холодильник і … йдіть на роботу.
Увечері. Закип’ятіть 3 літри води і … відпочивайте.
День Третій: – Дивись день другий!
Коли закінчиться закваска – Ви вже знаєте, що потрібно робити!
КУПИТИ СОЛОД Ви можете в нашому інтернет-магазині Мак-Вар Екопродукт:
Тепер Ви вмієте робити не тільки смачний, тонізуючий, а й надзвичайно корисний і енергетичний квас! Адже не дарма в старовину під час косовиці косарі пили тільки квас, це давало їм сили важко працювати весь довгий світловий день!
Поділіться у мережі прямо зараз => | ![]() |
![]() |
![]() |