Цей рецепт зайняв спеціальний приз за “Креативність і Оригінальність” у конкурсі “Пісне меню”, який проходив на сайті food.ua під патронатом компанії “Мак-Вар Екопродукт”
Безе з нуту, з аквафаби – натурального замінника білка. Нут відварюється, відвар процежується та використовується для рецепту.
Пропорції заміни середнього білка – 30 мл аквафаби, 2 ст.л. До “білка” я додала муку мигдалю, тісто як на макаруни, за рахунк цієї добавки випікаються м’які в середині печеньки-безе.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- мигдаль— 200 гр
- нут— 300 гр.
- сіль— щепотка
- цукор— 100 гр.
- цукрова пудра— 120 гр.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Заливаємо водою нут на ніч.
Зливаємо воду, наливаємо свіжу. Відварюємо нут 2 години. Даємо чуть охолонути. У рекомендаціях пишуть залишити нут у воді до повного охолонення, ала за цей час нут впитує воду.
Воду з нуту процежуємо, ставимо варити 5-7 хвилин, кількість зменшується з 140-120 мл до 80.
Починаємо збивати з сіллю, хвилин 10.
Аквафаба дає піну.
Додаємо цукор, 1/2 от загальної ваги.
Збиваємо, всипаємо залишки цукру.
Мигдаль очищаємо – заливаємо водою пару раз, знимаємо шкірку. Прсушуємо ядра. Перемелюємо, просушуємо. Просіваємо мигдаль, додаємо пудру.
Акуратно вмішуємо мигдаль з пудрою до піни.
Фомуємо тісто.
Розкладуємо за допомогою мішку, випікаємо при 100 С 30 хвилин, чи трошкі більше в залежності від пічі.
Виключаємо пічь, але не достаємо безе, через час розкриваємо духовку, даємо охолонути. Знімаємо з пергаменту. Зберігаємо у коробці.
Ось такий розріз. Смачного!
Цей рецепт було представлено на конкурс “Пісне меню” на сайті food.ua, спонсором якого виступала компанія Мак-Вар Екопродукт
Автор рецепту Єкатерина Головко.
Вітаємо! Ви успішно пройшли наш тест!
Якщо ви прочитали цю статтю до кінця – Ви дійсно прихильник ПРАВИЛЬНОГО І ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ!
Можливо, Ви і самі ще про це не здогадуєтеся, але зараз ви перебуваєте в самому потрібному для Вас місці – на сайті виробника Здорового харчування.
Зустрітися з нами – на Головній сторінці
Обов’язково ознайомтеся з КАТАЛОГОМ НАШОЇ ПРОДУКЦІЇ
Найбільший асортимент продуктів для ПП – в нашому МАГАЗИНІ
Перепост даного рецепту дозволяється зі збереженням авторських прав усіх учасників.