Sorry, this entry is only available in Ukrainian and Russian.

Цей рецепт зайняв спеціальний приз за “Креативність і Оригінальність”  у конкурсі “Пісне меню”, який проходив на сайті food.ua під патронатом компанії “Мак-Вар Екопродукт”


Безе з нуту, з аквафаби – натурального замінника білка. Нут відварюється, відвар процежується та використовується для рецепту.

Пропорції заміни середнього білка – 30 мл аквафаби, 2 ст.л. До “білка” я додала муку мигдалю, тісто як на макаруни, за рахунк цієї добавки випікаються м’які в середині печеньки-безе. 

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • мигдаль— 200 гр
  • нут— 300 гр.
  • сіль— щепотка
  • цукор— 100 гр.
  • цукрова пудра— 120 гр.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Заливаємо водою нут на ніч.

Зливаємо воду, наливаємо свіжу. Відварюємо нут 2 години. Даємо чуть охолонути. У рекомендаціях пишуть залишити нут у воді до повного охолонення, ала за цей час нут впитує воду.

Воду з нуту процежуємо, ставимо варити 5-7 хвилин, кількість зменшується з 140-120 мл до 80.

Починаємо збивати з сіллю, хвилин 10.

Аквафаба дає піну.

Додаємо цукор, 1/2 от загальної ваги.

Збиваємо, всипаємо залишки цукру.

Мигдаль очищаємо – заливаємо водою пару раз, знимаємо шкірку. Прсушуємо ядра. Перемелюємо, просушуємо. Просіваємо мигдаль, додаємо пудру.

Акуратно вмішуємо мигдаль з пудрою до піни.

Фомуємо тісто.

Розкладуємо за допомогою мішку, випікаємо при 100 С 30 хвилин, чи трошкі більше в залежності від пічі.

Виключаємо пічь, але не достаємо безе, через час розкриваємо духовку, даємо охолонути. Знімаємо з пергаменту. Зберігаємо у коробці.

Ось такий розріз. Смачного!


Цей рецепт було представлено на конкурс “Пісне меню” на сайті food.ua, спонсором якого виступала компанія Мак-Вар Екопродукт

Автор рецепту Єкатерина Головко.


Вітаємо! Ви успішно пройшли наш тест!

Якщо ви прочитали цю статтю до кінця – Ви дійсно прихильник ПРАВИЛЬНОГО І ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ!

Можливо, Ви і самі ще про це не здогадуєтеся, але зараз ви перебуваєте в самому потрібному для Вас місці – на сайті виробника Здорового харчування.

Зустрітися з нами – на Головній сторінці

Обов’язково ознайомтеся з КАТАЛОГОМ НАШОЇ ПРОДУКЦІЇ

Найбільший асортимент продуктів для ПП – в нашому МАГАЗИНІ

 


Перепост даного рецепту дозволяється зі збереженням авторських прав усіх учасників.


1356
Автор:ТМ "Мак-Вар"
13.05.2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *