Цією публікацією ми продовжуємо цикл статей у якій ми розповімо, а Ви навчитеся випікати бездріжджовий хліб з цільнозмеленого пшеничного борошна. Дамо покрокові інструкції з фотографіями і рецептами приготування.
Слідкуйте за нашими публікаціями. Найкраще це зробити, якщо Ви зареєструєтесь на нашому сайті www.mak-var.com.ua. У самому верху кожній сторінці є кнопка «Увійти / Реєстрація»
Пшеничний цільнозерновий хліб на бездріжджевій заквасці
Складові:
- 300 г пшеничної цільнозернової закваски
- 280 мл води
- 350 г пшеничного цільнозернового борошна
- 20 г меду (в крайньому випадку можна замінити 1 ст. л. цукру)
- 1 ч. л. солі
- 1 ст. л. оливкової олії (можна замінити любою рослинною олією)
Приготування:
В якості посуду для замісу тіста можна скористатися пластмасовим контейнером або скляною банкою. В обрану ємність кладемо закваску, додаємо теплу воду і добре перемішуємо дерев’яною ложкою (або силіконової лопаткою). В отриману суміш вмішуємо інші інгредієнти.
Тісто має вийти липке, досить щільне, з ложки не повинно швидко стікати.
Закриваємо посудину кришкою і даємо тісту відпочити 20 хвилин.
Поки тісто відпочиває, підготуємо форму для випічки — металеву або силіконову. Зручніше випікати в металевій — хліб виходить ідеально прямокутний або круглий, в той час як в силіконової він може трохи втратити форму. Металеву форму попередньо потрібно змастити олією за допомогою силіконового пензлика, силіконову форму змащувати не потрібно.
Відпочиле тісто перемішуємо і перекладаємо в форму для випічки, пригладжуємо зверху мокрою рукою. Закриваємо форму з тістом рушником, а якщо його немає — харчовою плівкою або пакетом.
Тісто для хліба має розстаюватись в теплому місці, інакше воно буде слабо підніматися.
Як тільки тісто збільшилося в об’ємі приблизно у два рази, можна починати пекти хліб. Перед випіканням знову пригладжуємо його мокрою рукою.
Духовку розігріваємо до 250°, ставимо вниз деко, а на нього виливаємо стакан води.
Форму з тістом переміщуємо у духовку і випікаємо 10 хвилин з парою. Після цього прибираємо деко, зменшуємо нагрів до 200° і випікаємо хліб хвилин 45-55. У процесі приготування можна пару раз змастити верх хліба водою, щоб скоринка була більш хрусткою.
Готовий хліб загортаємо у вологий рушник до повного охолодження.
Смачного!
Автор статті — блогер Аліна Кошелева
Не спешите бежать на кухню!
Мы специализируемся на производстве продуктов здорового питания и имеем много интересного для Вашего стола. Смотрите НАШ САЙТ и посетите НАШ МАГАЗИН. Уверены, Вас многое заинтересует!
Если Вам понравилась статья, поделитесь ею со своими друзьями в социальных сетях.
Поделиться прямо сейчас =>