Цією публікацією ми продовжуємо цикл статей у якій ми розповімо, а Ви навчитеся випікати бездріжджовий хліб з цільнозмеленого пшеничного борошна. Дамо покрокові інструкції з фотографіями і рецептами приготування.

Слідкуйте за нашими публікаціями. Найкраще це зробити, якщо Ви зареєструєтесь на нашому сайті www.mak-var.com.ua. У самому верху кожній сторінці є кнопка «Увійти / Реєстрація»


Пшеничний цільнозерновий хліб на бездріжджевій заквасці

Складові:

  • 300 г пшеничної цільнозернової закваски
  • 280 мл води
  • 350 г пшеничного цільнозернового борошна
  • 20 г меду (в крайньому випадку можна замінити 1 ст. л. цукру)
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. оливкової олії (можна замінити любою рослинною олією)

Приготування:

В якості посуду для замісу тіста можна скористатися пластмасовим контейнером або скляною банкою. В обрану ємність кладемо закваску, додаємо теплу воду і добре перемішуємо дерев’яною ложкою (або силіконової лопаткою). В отриману суміш вмішуємо інші інгредієнти.

Тісто має вийти липке, досить щільне, з ложки не повинно швидко стікати.

Закриваємо посудину кришкою і даємо тісту відпочити 20 хвилин.

Поки тісто відпочиває, підготуємо форму для випічки — металеву або силіконову. Зручніше випікати в металевій — хліб виходить ідеально прямокутний або круглий, в той час як в силіконової він може трохи втратити форму. Металеву форму попередньо потрібно змастити олією за допомогою силіконового пензлика, силіконову форму змащувати не потрібно.

Відпочиле тісто перемішуємо і перекладаємо в форму для випічки, пригладжуємо зверху мокрою рукою. Закриваємо форму з тістом рушником, а якщо його немає — харчовою плівкою або пакетом.

Тісто для хліба має розстаюватись в теплому місці, інакше воно буде слабо підніматися.

Як тільки тісто збільшилося в об’ємі приблизно у два рази, можна починати пекти хліб. Перед випіканням знову пригладжуємо його мокрою рукою.

Духовку розігріваємо до 250°, ставимо вниз деко, а на нього виливаємо стакан води.

Форму з тістом переміщуємо у духовку і випікаємо 10 хвилин з парою. Після цього прибираємо деко, зменшуємо нагрів до 200° і випікаємо хліб хвилин 45-55. У процесі приготування можна пару раз змастити верх хліба водою, щоб скоринка була більш хрусткою.

Готовий хліб загортаємо у вологий рушник до повного охолодження.

Смачного!

 

Автор статті — блогер Аліна Кошелева

 

 


Не спешите бежать на кухню!

Мы специализируемся на производстве продуктов здорового питания и имеем много интересного для Вашего стола. Смотрите НАШ САЙТ и посетите НАШ МАГАЗИН. Уверены, Вас многое заинтересует!

Если Вам понравилась статья, поделитесь ею со своими друзьями в социальных сетях.

Поделиться прямо сейчас =>

 


4641
Автор:ТМ "Мак-Вар"
12.04.2017

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *