Рецепт домашнього квасу з солоду житнього ферментованого Ви можете САМІ швидко і просто приготувати НАТУРАЛЬНИЙ напій наших предків, який визнали у всьому світі. На Брюссельській виставці в 1975р. наш квас обігнав за популярністю знамениту «Кока-Колу» Прочитайте з чого складається квас, який нам пропонують в супермаркетах. Це та ж солодка газована вода, тільки в якості ароматизатора використовується ароматизатори під назвою «КВАС», ідентичний натуральному!

Справедливості заради потрібно відзначити, що останнім часом виробники стали пропонувати і натуральні види квасу, з додаванням СО2. Але його ціна на порядок вище того, що можна зробити в домашніх умовах. Однієї упаковки солоду житнього від “Мак-Вар Екопродукт”, а це основний інгредієнт, вистачить на 50 літрів квасу!

Приготування квасу за старими рецептами – вельми складна, трудомістка і тривала процедура. Від замочування зерна до приготування сусла потрібно більше 70 днів!

Завдяки житньому ферментованому солоду ви можете в сучасних домашніх умовах швидко і легко приготувати цей прекрасний тонізуючий, смачний і корисний напій! До того ж він дуже дешевий! Kvas-domashniy-kvas Отже:

Приготуйте закваску.

Закип’ятіть в каструлі 1 літр води.

Запарьте в ній 1 стакан житнього ферментованого солоду.

Після ретельного перемішування (грудок солоду не повинно залишатися), дайте постояти 2,5 години.

Потім перелийте настій солоду в скляний посуд, засипте 100г цукру, 10г розведених пресованих дріжджів або 2 чайні ложки сухих.

Поставте в прохолодне місце, можна в холодильник, на 7-8 годин (краще на ніч).

Закип’ятить ще 3 літри води і … відпочивайте.

Все! Самий трудомісткий процес завершено! Ви отримали концентрат з якого будете робити кожен день не менше 3 літрів чудового квасу.

Приготування квасу.

День Перший:

Вранці. Вилийте воду, яку Ви закип’ятили з вечора, в скляну банку.  Додайте 1 склянку готової закваски, 4-5 ст. ложок цукру, 2-3 ч. ложки родзинок.

Поставте банку в холодильник і … йдіть на роботу.
Сьогодні вам квасу не бачити! 
Увечері. Особливо нетерплячим можна тільки спробувати трохи.
Закип’ятить 3 літри води і … відпочивайте.

День Другий:

Вранці. Дістаньте банку квасу з холодильника, через марлю процідить квас в іншу ємність. Всю гущу, що утворилася на дні, не зливайте, залиште в банці.

Тепер пробуємо ВАШ квас! Відчуваєте, як щипає язик? А присмак хлібної скориночки? Цукру не мало? Може додати кислички?

У банку із залишками гущі вилийте воду, яку Ви закип’ятили з вечора. Додайте тепер вже приблизно 0,7 склянки закваски. Цукор за смаком, з урахуванням того, як вам сподобався сьогоднішній квас. Ізюм можна додати через пару днів. Поставте банку в холодильник і … йдіть на роботу.

Протягом усього дня насолоджуйтеся приготованим вчора ВАШИМ квасом!

Увечері. Закип’ятіть 3 літри води і … відпочивайте.

День Третій: – Дивись день другий!

Коли закінчиться закваска – Ви вже знаєте, що потрібно робити!

КУПИТИ СОЛОД Ви можете в нашому інтернет-магазині Мак-Вар Екопродукт:

Тепер Ви вмієте робити не тільки смачний, тонізуючий, а й надзвичайно корисний і енергетичний квас! Адже не дарма в старовину під час косовиці косарі пили тільки квас, це давало їм сили важко працювати весь довгий світловий день!

І ще одне – не обмежуйте себе, експериментуйте. Додайте в банку з квасом скоринку чорного хліба, дрібку рису, ложку меду і ін. Використовуйте накопичену гущу для випічки млинців …
Бажаємо Вам творчих успіхів!
 
Будьте здорові!
Будьте з нами!
Візьміть, разом з нами, здоров’я у природи!

 

Поділіться у мережі прямо зараз => 

1197
Автор:ТМ "Мак-Вар"
22.05.2016

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *